Odzieży wymieniać nie będę, ponieważ sprawa jest chyba oczywista. Powiem jedynie byś zabrał parę cieplejszych rzeczy (np. jedna para długich spodni, bluza. Coś w tym stylu) Byłam dwa razy na wczasach w Chorwacji i dwa razy padało! Opady nie trwały dłużej jak 2 dni, jednak teraz już wiem, że trzeba być przygotowanym na wszystko. To samo z kosmetykami typu kremy, mydła itd. Tutaj chyba wiesz co zabrać.

Na pewno leki, w razie potrzeby. Coś na ból głowy (Apap, Ibuprom - nie wiem co Ci pomaga), na ból brzucha (No-spa, krople żołądkowe). Ja zawsze jeżdżę z całą baterią leków. Zabieram witaminy, leki na przeziębienie (Rutinoscorbin, Rutinacea), leki na gorączkę (z reguły Nuforen w płynie dla małych dzieci), antybiotyki (Bactrim), leki na biegunkę. W mojej apteczce znajdują się również: Amol, maści na urazy. Wsio wsio! Nie można zapomnieć również o plastrach, bandażach.
Rzeczy do plażowania. Strój kąpielowy, to oczywiste. Krem z filtrem, balsam po opalaniu, coś na poparzenia słoneczne. A bardziej do zabawy/relaksu: materac, ponton, jeżeli masz małe dzieci to również i kółka, skrzydełka czy inne dmuchane cuda.
No i jedne z najważniejszych. Mapy, nawigacja, mogą się również przydać rozmówki by zapytać kogoś o drogę.
A to co najważniejsze: dokumenty (paszport, dowód osobisty, prawo jazdy, dowód rejestracyjny itd), pieniądze, bądź kart płatnicze,