Miejsca które warto odwiedzić

Wasze podróże, ciekawostki, opinie z pobytu w Chorwacji. Gdzie warto jechać i co zobaczyć. Co polecacie, co odradzacie i dlaczego.

Miejsca które warto odwiedzić

Postprzez x-rec » 10 mar 2011, o 13:46

Co polecacie zwiedzić podczas wczasów w Chorwacji? Ostatnio jak byłem to wybrałem się tylko do Jezior Plitwickich. W sumie ciekawe miejsce, ale jak dla mnie bez rewelacji. Spodziewałem się czegoś co zrobi na mnie większe wrażenie.

Co jeszcze możecie polecić :?:
x-rec

Re: Miejsca które warto odwiedzić

Postprzez kmita » 3 kwi 2011, o 17:38

Niesamowity jest Dubrownik.
Warto poświęcić 2-3 dni na zwiedzanie tego miasta, bo jest co oglądać a klimat miasta jest nie do podrobienia.
kmita

Zadar oczywiscie warto, bardzo stare miasto

Postprzez GoscCroatia » 13 cze 2011, o 17:41

Czesc , jestem mily i przystojny chorwat lubie pisać po polsku, mowić.Lubie tez podrozy , plywanie, opalanie,nurkowanie...chetnie bym poznal polke ktora sie wybiera tutaj na wakacje. Jak masz jakyes pitanie dotyczace o pobytu w CRO czy jakies inne odpisze chetnie.....Mieszkam w miescie ZADAR w Chorwacji. Moj gg. 24236464 pozdrawiam
GoscCroatia

Postprzez matrix » 26 lip 2011, o 18:57

Za 2 tygodnie zamierzam wybrać się do Chorwacji i będę przejeżdżał przez Zagrzeb.Co można ciekawago zobaczyć w stolicy ?
matrix

Postprzez kasandra » 28 lip 2011, o 19:22

Zagrzeb fajne miejsce. Możesz obejrzeć fontanny i liczne, piękne zabytki. Polecam też wyspę Vrboska, super miejsce!
kasandra

Postprzez tomaszekb232 » 24 sie 2011, o 20:10

Wypoczynek na wyspie Korona, trzeciej co do wielkości wyspy chorwackiej Dalmacji. Na wyspie znajdziecie Państwo barwną i wielowiekową historię i zabytki architektury, a przede wszystkim wspaniałą przyrodę, czyste morze, kilometry plaż, urokliwe zatoczki i zieleń lasów piniowych. Korcula to doskonale miejsce zarówno do plażowania i kąpieli morskich, jak i zwiedzania - można stąd odwiedzić wspaniały Dubrownik, zielona wyspę Mljet, czy tez słynne miejsce pielgrzymek Medjugorje. Vela Luce, piękna miejscowość położona w dużej i spokojnej zatoce. Jest to doskonałe miejsce dla amatorów nurkowania, znajdują się tu bowiem doskonałe tereny do podwodnych wypraw. Oprócz atmosfery sprzyjającej wypoczynkowi, znajdziecie tu Państwo liczne bary, tawerny i restauracje serwujące przepyszne dania kuchni dalmatyńskiej i doskonałe miejscowe wino.

--------------------------------------------------
Camping Porec
Kempingi Chorwacja
tomaszekb232

Powrót do Chorwacja - turystyka