Wybory 2011

Wszystko co przyjdzie do głowy niekoniecznie na temat Chorwacji i Bałkanów. Tutaj jest miejsce na luźne rozmowy, posty mniej poważne i wszystko inne co nie mieści się w pozostałych działach.

Wybory 2011

Postprzez dawid12 » 31 lip 2011, o 17:20

Zbliżają się wybory. Kto wygra? Na kogo warto wg Was głosować?

Moje krótkie przemyślenia na ten temat.
Na dwie partie, które zdominowały media (PiS i PO) głosu nie oddam.
Kaczyńskiemu nie ufam, uważam, że jego pomysł na rządzenie jest kiepski. Centeralizacja wszystkiego.
Tuskowi też (już) nie ufam, bo czyny nijak się mają do deklaracji, które składa.
SLD pewnie by mnie zainteresowało gdyby rządził nim facet w stylu Millera. Napieralski to ciepłe kluchy a jego "lewicowość" jest groteskowa ale jendocześnie niebezpieczna.
O PSL, Palikocie, PJN i innych tworach raczej nie warto wspominać.

Chyba nie pójdę na wybory...
dawid12

Re: Wybory 2011

Postprzez jacek » 1 sie 2011, o 19:47

Aleś sobie facet temat wybrał na forum o Chorwacji :)

Ale skoro pytasz, to wydaje mi się, że jedynym sensownym rozwiązaniem jest PO. Jasne, że nie wszystko co obiecali zrobili, ale biorąc pod uwagę kryzys światowy itd i tak dużo im się udało. Także ja zostanę przy PO.

Jacek
jacek

Postprzez prawicowiec » 5 sie 2011, o 19:09

Ani PiS ani PO. Ani SLD ani PSL. Przecież one niczym sie nie różnią.
Jedyną partią godną zainteresowania jest Kongres Nowej Prawicy.
prawicowiec

Postprzez podróżnik » 10 sie 2011, o 10:19

powiem szczerze, że polityką się nie interesuję od pewnego czasu, a to dlatego, że w naszym kraju poza nazwiskami nic się nie zmienia. Jeśli chodzi jednak o najbliższe wybory to z tego co widziałem w jakimś ostatnim sondażu to PO jest racczej pewne zwycięstwa.
podróżnik

Powrót do HydePark